Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Szépkorúak karácsonyi köszöntése

Szépkorúak karácsonyi köszöntése


Megtöltötték a széksorokat december 5-én délelőtt a Nyíregyházi Főiskola Kodály-termében azok az idős emberek, akik a megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, valamint a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség invitálására érkeztek a megye minden részéből. Az évet lezáró karácsonyi ünnepség fénypontja az volt, amikor a 2008-ban arany- és gyémánt lakodalmukat ülőket köszöntötték.

A nagy létszám ellenére meghitt találkozón Szabó Pál, a megyei szövetség mb.elnöke köszöntötte a szépkorúakat és a meghívott vendégeket.

Ünnepi beszédében Zsuppán László, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége alelnöke köszönetet mondott a húsz éve indult szövetségben végzett áldozatos munkáért. Megemlítette, hogy a nyugdíjas társadalom irányítóinál méginkább jellemző, hogy időről időre fiatalításra van szükség. Az új esztendő többek között ennek a jegyében telik, annak a reményében, hogy a hétköznapivá vált acsarkodás elkerüli az idős emberek házatáját.

Az ünnepséget színesítette több vers avatott tolmácsolása - Géczi Ferencné mellett Erdélyi Tamás, a Nyugdíjas Élet főszerkesztője szavalt. A Nyíregyháza-jósavárosi görögkatolikus vegyeskar fellépése Sinka Krisztina operaénekes vezényletével és szóló énekével idézte a karácsonyi hangulatot. A megyei önkormányzat jókívánságait adta át Lakatosné Sira Magdolna, Túristvándi polgármestere, a testület illetékes szakbizottságának elnöke. Gyúró Imre, a szövetség szeptemberben leköszönt elnöke arra figyelmeztetett: az életben a gondokat együtt megoldani egyben közös örömet jelent.

A találkozó fénypontja volt az 50. és 60. házassági évfordulót ebben az évben ünneplők köszöntése, megajándékozása. Meleg szóval, s tiszta szívvel fordult az ünneplőkhöz Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, aki átadta az ajándékokat.

A Csermely Tibor vezette zsüri értékelte az irodalmi pályázatot. Horváth Józsefné, Molnár Józsefné, Szőllősy Tibor, Tamási Sándor és Dervely Zoltánné Hadnagy Ágnes pályamüvét közlésre alkalmasnak találta a zsüri. Honlapunkon havonta egy-egy müvel ismertetjük meg az olvasókat.


Az idén Aranylakodalmas házaspárok névsorát a Hírek menüpont alatt találják olvasóink.


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .