Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Elnökök fóruma


A 2009-es esztendő egyik, a szövetség életét meghatározó eseményére került sor szeptember 25-én Nyíregyházán. Az elnökök fórumán az egyesületek vezetői vettek részt, akik többek között a szövetség szerepéről, az idős-ügyi stratégiáról váltottak szót a Honvéd utcai művelődési házban.

Bevezetőben Szabó Pál elnök személyi kérdésekről szólt. Megemlítette, hogy Gyúró Imre eltávozása az élők sorából nagy fájdalom mindenkinek. Az alapító-elnök halálának napját, augusztus 22.-ét az elnökség Gyúró Imre emléknappá nyilvánította. Szabó Pál szólt saját tüdő-műtétéről, elhúzódó lábadozásáról is.

A levezető elnök tisztét Rusz Péterné, az elnökök főrumának helyettes elnöke látta el. Külön napirend volt több hozzászólással a nyugdíjas egyesületek érdekvédelmi tevékenységének megítélése. (Erről jelen honlapunkban külön cikkben adunk szubjektív értékelést.) A résztvevők egyetértettek abban, hogy érdemes az idős-ügyi stratégia kidolgozására időt, energiát szentelni.

A javaslatokat a szövetség összegyűjti és közzéteszi a szervezendő regionális fórumokon.

Külön napirend foglalkozott az Idősek Világnapjának október1-jei országos programjával, valamint a megyei rendezvénnyel, melynek október 16-án a Bújtosi Szabadidő Csarnok adott otthont. Mindkét rendezvény sikere a jó mozgósítástól is függött.


Ön a(z)