Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Az országos elnökségben

Az országos elnökségben


A múlt esztendő végén tartotta a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Nyugdíjasok Országos Szövetsége. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében végzett munka elismerése, hogy az országos elnökségben helyet kapott térségünk képviselője is.

Az újjáválasztott vezetőség: elnök Jankovits György.

Alelnökök: dr. Bánhidi Sándor, Zsuppán László, Szendrődi György, Némethné Jankovits Györgyi.

Az országos elnökség tagjai: Baghiné Makra Ilona, Barabás Tiborné, Bujdosó Sándorné, Demeter Ferenc, Molnár Ferencné, Nagy Péter, Oskovits György, Somogyvári Attila, Szabó Pál, Teszárovits Miklós.


A Nyugdíjasélet kérdésére Szabó Pál megyei mb. elnök a következőt nyilatkozta az országos tisztújításról:

- Örülök annak, hogy az országos elnökség tagja lehetek, bár tudom, hogy ezzel megsokasodnak tennivalóim. A világgazdasági válság olyan heteket, hónapokat tartogat, amikor a társadalom egyes rétegeinek érdekvédelme fokozottan fontos. Rá kellett jönnünk, hogy még a legfejlettebb, leggazdagabb országokban is külön probléma a nyugdíjak értékének megőrzése. Tudomásul kell vennünk, hogy a legtöbb helyen a nyugdíj korhatár emelésével ösztönzik az idős embereket arra, hogy amíg egészségük engedi, addig munkálkodjanak.

- Nekünk olyan, politika-mentes érdekvédelem a célunk, amely világossá teszi mindenki előtt, hogy egy sok szenvedésen átesett korosztály jogos igényeit tolmácsoljuk. Nem feledtethetjük senkivel azt a tényt, hogy a nyugdíj-járulék befizetésével a mi korosztályunk már megelőlegezte a társadalomnak azt a költséget, amelybe a nyugdíjak és járadékok kerülnek. Mi nem a társadalom eltartottjai vagyunk, hanem azon tagjai, akik egy élet munkája után a megérdemelt pihenéssel töltik el idejüket, erejük és tehetségek szerint segítik családjukat, egyfajta összekötő kapocsként a család és a társadalom egysége mellett állnak.

Ön a(z)