Iránytű: Érdek-, környezet-, és fogyasztóvédelmi kisokos

Kedves Olvasó!

Olyan kiadványt tart a kezében, amely ilyen összeállításban egyedülálló. Az NCA-ÖNSZ-09-A-0059. sz. regionális pályázatunk keretében valósul meg, amely „A kerekasztal nyugdíjasai” címet kapta.

Főpályázó a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, és együttmüködő partnereink a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete.

A program célja, hogy a résztvevő szervezetek és szakemberek szakmai tudásukat és erőforrásaikat egymással megosztva fejlesszék egymást, teret adjanak egymás munkája számára egy olyan regionális projekt keretében, melyben minden résztvevő és a helyi közösségek is egyaránt fejlődnek, gazdagodnak.

A közös célok elérésének formájáról és feltételrendszeréről a tudományos és szakmai intézményekkel folytatott konzultációk megerősítették, hogy közép-, illetve hosszútávon az erőforrások koordinált hasznosításával érhetők el az elvárt eredmények. Az egyének és közösségek környezettudatossága az egyes elemeket rendszerbe soroló környezeti tudáslánc kialakításával, összehangolt és folyamatos fejlesztéssel nagymértékben segíthető.

Az ökoturizmus szoros kapcsolatban áll a természetvédelemmel. Ez utóbbi egyik szerepe ugyanis éppen az, hogy a védelem mellett -lehetőség szerint - be is mutassuk és megismertessük a természetes környezetet.

A cél elérésére háromnapos szakmai tanulmányutat szerveztünk olyan helyekre, ahol a tudatos környezetvédelem, a bio élelmiszerek előállítása, környezeti nevelés, a fenntarthatóság alapelvei és a természetszerü erdőgazdálkodás megvalósul.

A kerekasztal megbeszéléseken feldolgozott témákat jelentetjük meg ebben füzetben úgy, hogy segítsenek az eligazodásban, támpontot adjanak a mindennapok útvesztőiben, és a tanácsokkal hozzájáruljanak környezetünk védelméhez is.

Szabó Pál elnök

Kuktáné Kovács Márta projektvezető

10 jótanács a fogyasztóvédelemhez,
Fontosabb panaszügyi szervek, és elérhetőségük
Néhány jó tanács
Vásálók könyve
Civil szervezetek édekérvényesítése
Mit értünk betegjogok alatt?
A Szövetségünkről

Vissza a főoldalra