TÁMOP 6.1.2-11/1 - Egészségre nevelő életmód-programok...

Megrendezésre került a TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” programjai keretében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségénél egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósításához kapcsolódóan 2013. szeptember 25.-én a Megyei Könyvtárban első fórumunk.

A Fórum témája a Szövetség Egészségtervéhez a probléma-térkép és a stratégiai terv megbeszélése volt. A résztvevő időskorú emberek hozzászólásai alapjául szolgáltak az egészség-fejlesztési cselekvési program elkészítéséhez. A rendezvény sikeres volt, valós igények és szükségletek kerültek megfogalmazásra.

Fórum képek (itt) :


Megkezdődtek a TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” programjai keretében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségénél egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósításához kapcsolódóan a sportfoglalkozások. Asztalitenisz foglalkozások heti 1 alkalommal a Luther Márton Kollégium által biztosított termében zajlanak Nyíregyháza Iskola út 2 szám alatti, melyre minden kedves érdeklődőt és sportolni vágyót szívesen látunk.

Képek a sportfoglalkozásokól (itt):


Megrendezésre került a TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” programjai keretében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségénél egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósításához kapcsolódóan Egészséghét című programunk 2013. december 12-13-14.-én a Civilház nagytermében.

Az egészséghéten neves szakemberek tartottak előadásokat (dr. Lenti István, dr. Szilágyi Attila, dr. Lipóczki Imre, Szilvásiné Bojda Márta, Bugyi Erzsébet, Szilágyi István) a megjelent nagyszámú (204 fő) idősek számára. Az előadások több témában hangoztak el, vetítéssel egybekötve. Azt követően lehetőség volt minden esetben kérdéseket intézni az előadókhoz, akik készségesen válaszoltak. Minden nap egészséges ételek bemutatására és kóstolására került sor, mely az újdonság erejével hatott a résztvevőkre, hiszen a résztvevők más ételekhez voltak szokva életük során. A visszajelzések alapján sok új, hasznos információs szereztek, a mintaétrend finom volt, sokféle és az egészséges táplálkozás követelményeinek messzemenően megfelelt.

Képek az egészséghétről (itt):


Megrendeztük a TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” programjai keretében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségénél egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósításához kapcsolódóan második fórumunkat 2014. február 04.-én a Megyei Könyvtárban.

A meghirdetett rendezvényen 35 fő vett részt, akik részletesen megismerkedtek az elkészített Egészségtervvel, véleményezték, majd egyhangúlag elfogadták azt. A rendezvény sikeres volt.

Képek a Fórumról (itt):


Megtartottuk TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” programjai keretében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségénél egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósításához kapcsolódóan Stresszkezelő előadásainkat 2014. február 04. – Civilházban és 2014. február 18. - Gávavencsellőn.

Neves szakember, Dr. Gavallér Andrea –szakpszichológus – előbb a stressz fogalmáról, a stresszt kiváltó okokról, majd a stresszkezelési technikákról tartott előadásai igen lenyűgözőek voltak. Lehetőség volt kérdéseket feltenni, illetve önkéntesen részt venni az életesemények Holmes-Rahe skála kitöltésében. A jelenlévők örültek a lehetőségnek és valamennyien éltek is vele, hiszen ilyen tevékenységben korábban nem volt részük.

Képek a Stresszkezelő előadásról (itt):


Megrendezésre került a TÁMOP-6.1.2-11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek” programjai keretében, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségénél egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósításához kapcsolódóan az Egészségi állapot felmérés elnevezésű programunk 2014. február 14. a Civilház nagytermében.

Az állapotfelmérést fogorvos, belgyógyász szakorvos és asszisztensek végezték. Minden egyes személyről az egészségi állapotra vonatkozóan több felmérés készült, melyet az orvosok adatlapok útján értékeltek és tanácsadást is végeztek. Az értékelő adatlap egy példányát valamennyi résztvevő is megkapta. Ez a rendezvény is teljes mértékben sikeres volt.

Képek az Egészségügyi programról (itt):