Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Határőrök emlékeztek védőszentjükre és a Határőrségre

Határőrök emlékeztek védőszentjükre és a Határőrségre


Tudósító: Tanyik József


Két éve áll a volt Nyírbátori Határőr Igazgatóság udvarán az a kopjafa, amelyet a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület az igazgatósággal azért állított, hogy legyen valahol egy emlékhely, ahol a nyírbátori határőr kerület és jogutódja a határőr igazgatóság működési-illetékességi területén szolgálatot teljesítő – állománykategóriától függetlenül valamennyi elődünknek, halottunknak emlékét a nekik kijáró, őket megillető tisztelettel és méltósággal ápolhassuk a jelen határőrei, az utódok, a még élők. Alig fél év múlva már a megszüntetett önálló magyar Határőrségnek is emlékhelye lett.


Ennél a kopjafánál gyűltek össze immár hagyományosan a határőr nyugdíjas egyesület tagjai, a nyugállományú határőrök, a rendőrség kötelékében szolgálatot teljesítő aktív határrendészek, hogy méltóan megemlékezzenek védőszentjükről, Szent Lászlóról. Emlékezzenek Lászlóra, a magyarok egyik legnagyobb királyára, a lovagra, a bátor férfira, a gyengék és elesettek, a nők gyámolítójára. Lászlóra, a törvényalkotóra – aki Európában az elsők között fogalmazta meg törvényben a határőrök feladatát, kötelességét, valamint felelősségét -, és a törvény őrére.


Vincze István nyá. határőr alezredes ünnepi beszédét követően először Szepesi István rendőr dandártábornok megyei főkapitány – volt határőr igazgató – és Molnár László rendőr ezredes az MRFK rendészeti igazgatója – az utolsó (megbízott) határőr igazgató Nyírbátorban –, majd Szabó János rendőr ezredes – volt határőr gazdasági igazgatóhelyettes - helyezte el a jogutód szervezet koszorúját.


A Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület részéről Janovics János nyá. határőr alezredes, Dankó Lajos nyá. határőr főtörzszászlós és Tóth Károly nyá. határőr főtörzszászlós koszorúzta meg a határőr kopjafát.


Kép és szöveg: Tanyik József

Fotó:

  1. Vincze alezredes mondott ünnepi beszédet.

  2. Szepesi tábornok és Molnár ezredes is lerótta tiszteletét

  3. A nyugdíjas egyesület képviselői

  4. A megemlékezés koszorúi és virágai
Ön a(z)