Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

A család után következik

A klubban ünnepelték az aranylakodalmat Sóstóhegyen

Fél évszázada annak, hogy a nyírmihálydi születésű, alig 18 éves Bota Ilona szíve szavára hallgatva örök hűséget fogadott a szomszéd falubeli agronómusnak, a szakolyi Papp Lajosnak. A családban iránytű volt a szeretet, amelynek révén egyenes út vezetett a gyerekek, az unokák születésétől, nevelésétől a taníttatásig, egymás és a munka becsületéig.

A fiatalok úgy hitték, nekik sikerül másik utat találniuk, hiszen Szakolyba költöztek, új házat építettek, javarészt a katonaviselt kertésztechnikus családfőre számítva, miközben közösen művelték a nagy kertet. Akár úgy is fogalmazhatunk, hogy három évre a gólya egy biztos egzisztenciájú otthonba kopogtatott az első fiúgyerekkel.

Az 1967-ben született második gyerek már Nyírmihálydiban nevelkedett, mert a család érdeke kívánta a helyváltoztatást. Papp Lajos pedig a termelőszövetkezetet cserélte fel a Balkányi Állami Gazdasággal, amely Nyírgelsén egy, a kor színvonalát meghaladó hűtőházat épített. Ennek a komplexumnak volt a vezetője 15 éven át, úgy hogy szezonban akár 2–300 embert irányított, de egész évben volt munkájuk az itt dolgozóknak, köztük feleségének, aki ebben az időben a hűtőház bérelszámolója volt.

Meg sem kottyant, hogy a mínuszokból a plusz 15–20 fok fogadott, akárhányszor végigmentem a hűtőházon” – említi. Ám az orvosok ezt másképp látták, amikor hátul, a szájában daganatot diagnosztizáltak.

A sikeres műtéthez az egészségügyi helyzetének megfelelőn új állás „dukált”, a nyíregyházi kórházban lett gondnok. A családnak pedig szokni kellett a kisebb méreteket, hiszen a sóstófürdői telken – melyet még a jobb időkben vettek, amikor a területet parcellázták –, egyelőre 30 négyzetméteres hétvégi ház építését engedélyezték.

Vallásukat gyakorló reformátusok vagyunk, akik természetesnek vették, hogy november 7-én a sóstói új templomban megerősítették ötven éves fogadalmukat” – mondják.

Természetesen ott volt a fővárosban élő fiuk és lányuk is családjukkal, a három unokával.

A sóstói és sóstóhegyi nyugdíjasokkal – a tágabb fogadott családdal – pedig 13-án jöttek össze, együtt örvendezni. Immár hét esztendeje annak, hogy itt barátokra leltek, szívesen vesznek részt a rendezvényeken, melyeken Papp Lajos mint sportfelelős (és szenvedélyes sakkjátékos) is kiveszi részét. (L. B.)

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .