Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Study Tour kirándulás Tata varosába

Study Tour kirándulás Tata varosába

A Nyíregyházi Dialóg Nyugdíjas Egyesület április 9–10-én Tata városába látogatott, ahonnan sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. Azt, hogy az ottlétünk emlékezetes maradjon, két szálloda tulajdonosainak köszönhetjük. Ők vendégszeretetből és a szakmai hozzáértésből, valamint kiváló emberi tulajdonságokból példát mutattak.

A szépen felújított régi, farmotoros Ikarusz busszal távolabbra is ellátogattunk, Dunaszentmiklósra, ahol egy magas kilátóból gyönyörű panoráma tárult elénk A hegyről lefelé betértünk egy pincébe, ahol finomabbnáI finomabb borokkal kínált a borász, csak úgy szívességből. A délutánt és az estét a Gottwald Wellnessben, a múzeumban és Kálvária-dombnál töltöttük el, majd a Gottwald-pincészetben finom gulyással és ízletes borokkal láttak el bennünket. A finom nedű, a tangóharmónikás játéka nótákat, egy-egy kis táncot is kicsalt belőlünk. Késő este jólesett a pihenés az Öreg-Tó Hotelben.

Reggel aztán erőt gyűjtve, a finom reggeli után körbejártuk a több hektáros területet, majd megérkezett értünk a városnéző kisvonat, mely körbevitt a városon, az Öreg- és a Cseke-tónál hallgattuk az idegenvezetőnk tájékoztatását.

Sok lenne felsorolni mindazt, amit láttunk, ajánlunk mindenkinek egy ilyen Tata városába irányuló kirándulást, megnézni a tavakat, a csodálatos várat, a benne lévő kiállításokat, a zsinagóga szoborgyűjteményét, az Esterházy-kastélyokat, az Angolparkot és még sok-sok minden mást.

Meglepő a város tisztasága, a város gazdag kulturális élete, melyet az alpolgármester-asszony mutatott be, mondott el részletesen.

Köszönjük a két szálloda tulajdonosának, a retrobusz vezetőjének és mindazoknak, akik közreműködtek, hogy ilyen élményben lehetett részünk!

Vincze Sándor, a Dialóg tagja


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .