Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Születésnapot ünnepeltünk

Születésnapot ünnepeltünk

Ünnepi esemény helyszíne volt április 20-án Gávavencsellőn a Rakovszki Sámuel Általános és Művészeti Iskola aulája. Ezen a napon ünnepelte megalakulásának tízedik évfordulóját a Kézfogás Nyugdíjas Egyesület.

„Igazabb az öröm, ha együtt éljük át, és visszatér, ha emlékszünk rá” – ezzel a mottóval láttuk el a meghívónkat, amellyel kedves barátainkat, nyugdíjas társainkat, támogatóinkat invitáltuk a jeles alkalomra.

A szép számú vendégsereget az egyesület tízéves múltját bemutató tablók és tárgyi emlékek fogadták. A terített asztalt pedig az egyesület számára készített, felirattal ellátott alkalmi szalvéta díszítette, amelyet kedves támogatónk, Jászai János ajándékozott számunkra. A vendégek érdeklődéssel járták körbe az aulát, tetszéssel nézegették a sok-sok fotót, a kirándulásokat megörökítő térképet, és az egyesület ajándék-kincseit. A beszámolóban elhangzottak az egyesület életének legfontosabb mozzanatai, a legsikeresebb programok, amelyekre a tagság szívesen emlékszik: a feledhetetlen kirándulások, közös ünneplések, a vidám szórakozások, sikeres szereplések. És elhangzottak a köszönő szavak a patronálók, támogatók felé, akik a megalakulás óta segítik e közösséget.

A helyi általános iskola negyedik osztályosai bájos, nagyikat dicsérő dalaikkal, vidám, táncos produkcióval köszöntötték az ünnepelteket. Versekkel, dalokkal készült az ünnepi alkalomra a Kézfogás énekkara is.

Köszöntötte az ünnepelteket dr. Karakó László országgyűlési képviselő, Vojtó Mihályné, Gávavencsellő polgármestere, Szabó Pál, a megyei nyugdíjas szövetség elnöke, és a vendég egyesületek, klubok képviselői. Az elismerő szavak mellett további sikeres munkát, kitartást és egészséget kívántak a Kézfogás Egyesület tagjainak.

Az ízletes estebédet a Gávavencsellői Ifjúsági Kör kedves fiataljai szolgálták fel, így a házigazda nyugdíjasok is vendégnek érezhették magukat. Ők hozták a terembe a gávavencsellői sütőüzem ajándékát, a 100 szeletes tortát, amelyet az egyesületről készített fotó is díszített.

„Szeretet áradjon köztünk…” – hangzott a tortát kézfogással körül álló nyugdíjas közösség éneke. Igen felemelő érzés volt (lásd címlapunkon!).

A meghitt pillanatok után természetesen vidám szórakozás, tánc következett. A jó hangulatról, a remek zenéről kedves nyugdíjas barátunk, Bálint Pál gondoskodott. Nem is maradt ülve a táncos lábú „fiatalság”. Nem fogott ki rajtunk sem a keringő, sem a tviszt.

Jó hangulatú, kellemes délutánt tölthettünk együtt, vendégek és vendéglátók. Köszönjük mindazoknak, akik bármilyen támogatással, ajándékkal, személyes közreműködéssel hozzájárultak ahhoz, hogy a tízéves jubileumot méltóképpen megünnepelhessük.

Rusz Péterné elnök


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .