Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Évkezdés Tiszabercelen

Évkezdés Tiszabercelen

(Mint múlt havi számunkban megígértük, folytatjuk a tiszaberceli Nyugdíjas Egyesület éves beszámolóját és terveit.)

Januári gyűlésünkön beszámoltunk az előző évről, valamint – ahogy már évek óta hagyomány nálunk – emlékeztünk a Magyar Kultúra Napjára. Ez a nap nem piros betűs ünnep, de 1989 óta, mióta bekerült ünnepi naptárunkba, egyre hangsúlyosabbá válik. Ennek alapgondolata a magyar nyelv szeretete, ápolása, valamint a nyelvet, mint kifejezőeszközt használó írók, költők iránti tisztelet felkeltése, erősítése. Néhányan eljutottunk a szatmárcsekei koszorúzási ünnepségre, melynek varázsa évről évre szebb és maradandóbb.

Februárban nem tartottunk farsangi ünnepséget, de részt vettünk Nyíregyházán az idősotthonok rendezvényén, a Jókai Református Otthonban, több szereplővel, ötletes, érdekes műsorral, melyet a berceli idősotthon vezetője készített elő.

Községünk nagy szülöttjére, Bessenyei Györgyre szép irodalmi esttel emlékeztünk és megkoszorúztuk a testőr-költő szülőházán lévő emléktáblát. Hagyományszerűen nagy kultusza van községünkben a felvilágosodás költő-filozófusának, amikor a civil szervezetek, intézmények több generációs összefogással emlékezünk. Bessenyei magyarsága és európaisága címmel Zsíros Antalné tartott előadást, amit az iskolások irodalmi összeállítása követett.

Márciusban mindig nagy izgalom a nőnapi készülődés. A korábban hajtatott aranyvessző ágakból összeállított nagy csokor, a krókuszokkal díszített asztalok tavaszt varázsoltak a teremben. Az egyesület férfi tagjai kedves versekkel, próbákkal készülnek az ünnepségre. Szántó Zsolt polgármester és dr. Szilágyi Norbert jegyző gondoskodott a szeretet virágairól. Ilyenkor vendégül látjuk segítőinket, patronálóinkat. A finom étket a sütés-főzésben jeleskedő néhány asszony (Juhász Ferencné, Kovács Józsefné, Kerekes Ferencné) teremtette elő.

50. házassági évfordulójukon köszöntöttük Bartha Antalt és feleségét, Angyal Ilonát, akik 1963. február 23-án kötöttek házasságot. A köszöntésben polgármesterünk is közreműködött.

Remek rendezvényen vettünk részt Nyíregyházán, a Jósavárosban, a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület Tavaszköszöntőjén. Egyesületünk is részese volt a húsvét előtti berceli tojásfa-ünnepségnek, melyet az idősek otthona szervezett a fiatalokkal és az általános iskolásokkal.

Készülünk a május elsejei Anyák napi ünnepségre a Varga-portán, valamint a közelgő megyei rendezvényekre.

Zsíros Antalné elnök


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .