Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Látogasson el Nyírmihálydiba

Látogasson el Nyírmihálydiba!

Megyei elnökünk levelet kapott Szabó Andrástól, a Nyírmihálydi Magtármúzeum vezetőjétől. Ebből közlünk néhány részletet.

„Értesültem, hogy Ön a február 28-án tartott elnöki beszámolójában megfogalmazta a nyugdíjas-mozgalom fontos feladatait a hagyományápolásban. Ehhez szeretnék én is csatlakozni, itt ragadom meg az alkalmat és felajánlom a Nyírmihálydi Magtármúzeum látogatásának lehetőségét.

Megyénk minden egyes nyugdíjas csoportjának ingyenes a látogatás.

Mit is láthatnak a kedves ide látogató vendégek? Épületünk háromszintes, eredetileg az 1700-as években épült terménytároló magtár, alsó részén a falusi élet régi megélhetését biztosító tárgyak, eszközök, szerszámok találhatók: a földművelés (szántás, vetés, aratás), a faipar, vasipar (régi híres mesterek egyedi szerszámai). A középső szinten a kenyérsütés, szövés, fonás, konyhai használati tárgyak. Eredeti parasztszobával tudjuk bemutatni a dolgos emberek napjait. A felső szinten állandó kiállításon mutatják be falunk szülötte, a Kossuth-nóta írója, Balkányi Szabó Lajos munkásságát.

Külön családfakutatásra kialakított kutatószobánkban sok látogatónk találta és találja meg elfeledett ősei iratait.

A külső részén kialakított családi kertben az 1944-ben Nyírmihálydi 99 meggyilkolt civil személye kegyeleti parkja található. A gyógynövénykertünkben és a kultúrnövényi-dombágyi termesztés mindenkit ámulatba ejt.

Ha látogatónk úgy kéri, falunk történetének bemutatásával és a műemlék református templomunk bemutatásával is várjuk a látogatóinkat.

A múzeum udvarán lehet főzni – hozott anyagból –, énekelni, szórakozni. A múzeum udvarán épített Mária-oltár lehetőséget nyújt az elmélkedésre egy-egy ima, vagy egy egyházi ének elhangzásához, mivel ez a máriapócsi gyalogzarándokút kiinduló állomáshelye is.

Tisztelettel kérem az Elnök Urat, hogy ajánlatomat a Nyugdíjasélet folyóiratában szíveskedjék közölni, hadd jusson el ajánlatom minden nyugdíjashoz, hadd tölthessék kellemesen az időt a Nyírmihálydi Magtármúzeumban!

Szabó András, a Nyírmihálydi Magtármúzeum vezetője”

4363 Nyírmihálydi, Rákóczi u. 15. Telefon: 06-70/223-2105


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .