Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Majálistól a Kihívás Napjáig

Majálistól a Kihívás Napjáig

Leveles a május, virágos a rét,

Majálisra menni, jaj, de csodaszép...”

Május elsején, szokásunkhoz híven, majálist rendeztünk Gávavencsellőn kedves tagtársunk, Sullerné Margitka kertjében. Szorgalmas férfitagjaink asztalokat, padokat hoztak, az asszonynép pedig lelkesen hámozta a krumplit, tisztította a hagymát, szeletelte a kolbászt és a szalonnát. Hamarosan finom illatok terjengtek a levegőben, főtt a paprikás krumpli, „Göncziék módra”. A szakácsnak kijáró legnagyobb elismerés az volt, hogy mindenki jó étvággyal fogyasztotta el az adagját. Meglepetésként pedig az asztalokra került a Máténé Ancika által sütött diós, mákos, kakaós kalács. Ezt már bizony le kellett öblíteni jóféle itókával, ami a hangulatot is fokozta. Sorra szólaltak meg kedvenc dalaink, nótáink, és a hazaindulásra csak az erőszakos szúnyogok miatt kellett gondolnunk. Szép délutánt töltöttünk együtt, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.

Ezzel azonban nem ért véget az eseményekben gazdag hónap. Május 22-én, a Kihívás Napján mi is „akcióba léptünk”. Első körben kerékpárra pattantunk, és az esős, hűvös idő ellenére vidáman kerekeztünk a település utcáin. Ezt követően – mert mozogni jó! – még tettünk egy kellemes sétát is. Közben jót beszélgettünk, örültünk az együttlétnek. Terveink között szerepelt még egy közös fagyizás, azt azonban a hűvös idő miatt elnapoltuk. Júniusban is érdekes, izgalmas programok várnak ránk, amelyekre már most megkezdtük a felkészülést. És a fagyizás sem fog elmaradni!

Gönczi Jánosné, a Kézfogás Nyugdíjas Egyesület tagja

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .