Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Gazdag kulturális program a Jósavárosban


A Nyíregyháza-jósavárosi Arany János Gimnáziumban találkozott tizenegy nyugdíjas egyesület-klub, hogy színes és változatos, verses, énekes, táncos és prózai műsorral – verseny és vetélkedés nélkül – szórakoztassák egymást és az iskola auláját megtöltő közönséget 2009. április 18-án. A nap szervezője a Gyertyafény Nyugdíjas Egyesület volt, már nem először hívta baráti találkozóra a többieket. A rendezvény megszervezéséhez ügyesen szerzett támogatókat a költségek fedezésére, tombolatárgyakra, a közös ebédhez. A szponzorok mellett illusztris vendégek, államtitkárnő, polgármesterek, képviselők, megyei és városi szövetségi vezetők jelenléte is emelte a rendezvény fényét.

A változatos műsor leírása nem fér ide, különben is hang- (és hangulat-) illusztráció nélkül lehetetlen is. A Gyertyafény asszonyai angolkeringőt táncoltak, később szólistáik (a műsorvezető Bodó István és partnernője) operettkettőst adtak elő, hiteles jelmezben, énekkarukat szerepeltették a Fegyveres Erők, a tiszaberceliek, az alvégesiek és a nagyecsediek, jelenetekkel keltettek derűt a Kisteleki-szőlőbeliek, a vasutas klub tagjai, szavaltak a Dialóg versmondói, táncoltak és énekeltek a butykatelepiek, nagy sikert arattak cigánytáncukkal a kertvárosiak. Minden egyesület emléklapot kapott.

Az ízletes ebéd után Bálint Pál egyszemélyes zenekara diktálta a ritmust a táncos lábú nyugdíjasoknak. Még menyecsketáncra is sort kerítettek, s mindenki örült a tombola-nyereményeknek. A további találkozók reményében búcsúztak egymástól a szép nap résztvevői.

Cigánytánc - kertvárosi módra

A gávavencsellői kórus énekel

A szépkorban is előfordulhet a Menyecske tánc

Jól szórakozik az érdeklődő közönség

Elnökök emléklappal

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .