Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 

Megméretés


Jól sikerült 2009. november 6-a tagjainknak. Délután uganis vetélkedőre mentünk a kis csapatunkkal, a Simeon és Anna Nyugdíjas Klubból. Elkísértek bennünket nyugdíjas testvéreink is, hogy érezzük, velünk vannak. Én nem szeretem a szót, hogy verseny, még a vetélkedő is távol áll tőlem. A megméretés számomra az elfogadható, mivel a mai világunkban minden a versenyről, a vetélkedésről szól.

Életünk pedig mindennap megméretik. Lehetünk jobbak, szebbek, okosabbak, ügyesebbek, gazdagabbak, ebben versenyezhetünk. Vajon tudunk-e szerények, alázatosak, segítőkészek, lemondók, szeretetet adók lenni? Ez ma már nem divat, pedig ez ami összeköt, az előző elválaszt, megoszt bennünket.

A Nyíregyházáról, szűkebb hazánkról szóló vetélkedő jól sikerült. Megmérettünk. Voltak helyezések ugyan, de érzésem szerint csak nyertesek voltak. Sokkal többet tudtunk meg környezetünkről, mint az indulás előtt. Mindnyájunknak jót tett, hogy két hónapon át kutattuk, olvastunk, sőt megnéztük a város nevezetességeit. Izgultunk, kicsit felment a vérnyomásunk, és megdolgoztattuk elfáradt agyunkat is. És az volt a legszebb, hogy a négyfős csoport egy tagja egy tizenéves gyerek volt. Ezek a kislányok, kisfiúk, akik rajzaikkal bejuttatták a csapatot erre a rendezvényre, meghatóan szépen beszéltek a lerajzolt nevezetességekről.

Köszönjük a szervezőknek ezt a szép, egyben hasznos összejövetelt, a megvendégelést. Köszönjük a zsűri munkáját, a zsűri elnökének a biztató, meleg szavait. Sok ilyen rendezvényre lenne szükség, ami összeköti a különböző korú, nézetű embereket egy építő nagy feladat kapcsán.


Szedlár Sándorné, a csapat tagja

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata