Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Tisztelt Ünneplő Közönség

Az ÖREG-SZEM fotópályázat eredményhirdetése

A Nyugdíjasélet májusi számában pályázatot hirdettünk. A kiírás szerint három korcsoportban, 20 év alatti, 20 és 62 év közötti, valamint 62 évesnél idősebb fotósoktól kértünk az idősek, nyugdíjasok életét, örömeit, tevékenységüket, barátkozásaikat, családi életük eseményeit stb. stb., minél változatosabb tartalommal és formában bemutató képeket.

A pályázatot lapunkban hirdettük meg, és átvette a Generációnk, az országos nyugdíjas folyóirat is. Sajnos, többszöri kérésünk ellenére, az internetes pályázatfigyelő azt nem tette közzé, de így is örömmel számolok be arról, hogy 19 szerzőtől 197 képet kaptunk, melyek többsége megfelelt a kiírásnak.

Két nyíregyházi fotóművészt kértünk fel a zsűrizésre. Csutka Csaba és Boros György véleményezése alapján – amelyet tisztelettel köszönünk meg – a megyei szövetség döntött a győztesekről, de valamennyi alkotó munkáját is emléklappal és szerény ajándékkal köszönte meg.

Az első korcsoportból – 2 pályázóból – a 9 éves budapesti Lukács Istvánt a Mami, ne félj! című képéért díszes albummal díjaztuk. A második korcsoportban – 5 pályázóból – Szluk Istvánt a A nagy dobás című képéért ugyancsak értékes könyvvel jutalmaztuk.

A harmadik korcsoportban tizenketten pályáztak. Ebben a korcsoportban díjat nyert Lőkösné Horváth Kati nyíregyházi fotós Nyírszőlő szüreti buli című képével. Jutalomdíja a Száraz Lászlóné által felajánlott színes takaró. A nyugdíjas korosztály és egyben a pályázat abszolút győztese a dombóvári Tilinger Sándor fotóamatőr, akinek a Józsi című, fekete-fehérben készült portréja, egyben a pályázat fődíjas alkotása. A győztest egy máramarosszigeti fafaragó művész, Balázs István Sándor A szent család című alkotásával és templomkiadvánnyal díjaztuk.

A pályázat néhány más sikeres képét is folyamatosan megjelentetjük a Nyugdíjaséletben. A nem díjazott szerzők, valamennyien ajándékot kaptak, a már említett költőnők köteteit, Fehér Mariann szombathelyi pályázónk turisztikai ajánlatát, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. templomturisztikai kiadványait. Minden pályázó emléklapot vehetett át, illetve postai úton kapott meg.

Erdélyi Tamás (elhangzott a december 2-i Idősek karácsonya ünnepségen)

Melléklet: 5 kép

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .