Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
„Kedves Márti

Nyugdíjaskarácsony 2011

A Nyíregyházi Főiskola Bessenyei-aulájában nem a levegő hőmérséklete, hanem az elhangzott gondolatok melegsége, tartalma tette meghítté, ünnepivé a jelenlévő mintegy 400 nyugdíjas délelőttjét december 1-jén. Az ünnepi köszöntőket dr. Vinnai Győző, a Nyíregyházi Kormányhivatal vezetője, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Jankovits György, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke, Lipcsák Tamás, görögkatolikus parókus, prof. dr. Jánosi Zoltán, a főiskola rektora, valamint Szabóné dr. Csiszár Gabriella városi és Szabó Pál megyei szövetségi elnök mondták. A találkozót Tarczy Gyula, a Kölcsey TV munkatársa vezette.

A Himnusz eléneklése után először Vinnai Győző szólt a nyugdíjasok életének legfontosabb gondjairól, s arról, hogyan igyekszik a kormányzat életüket elviselhetőbbé, könnyebbé tenni, például a nyugdíjak reálértékének megőrzésével, a méltányossági nyugdíjemeléssel és más, várható intézkedéseivel a nehéz gazdasági helyzet ellenére. Célzott a demográfiai helyzet javítására, amely az idősek életére is kihat. Szorgalmazta az idős emberek közösségi életének és tevékenységének fokozását. Kovács Ferenc polgármester üdvözölte nemcsak a városi, hanem a megyéből ide érkezett nyugdíjasokat is. Példamutatónak tartja az összefogást, közösségi szellemet és a fiatalokkal való együttműködést, amelyet a szervezetekben, klubokban tapasztal. Fontos, hogy a tapasztalataikat átadják az ifjabb nemzedékeknek. Ajánlja, hogy jó partnerként vegyenek részt a városi rendezvényeken. Mindkét vezető jó egészséget és boldog karácsonyt kívánt az egybegyűlteknek.

Karácsony közeledtével az időskorúak ünnepvárására, az Istenhez való közeledésre, a hit erősítésének fontosságára figyelmeztetett Lipcsák Tamás. A nyitottság és az isteni szeretet befogadására szolgáló készség még szebbé teszi az ünnepet.

Jankovits György nagy örömmel említette korábbi látogatásait, amelyekre szívesen gondol vissza. Fontosnak tartja ezeket az ünnepségeket az emberi kapcsolatok, az aktív időskor megóvása érdekében. S ebből ered a nyugdíjas érdekvédelem fontosságának tudata is, amelyet ő maga két évtizede a legfontosabb céljának érez, s melyhez a szabolcsiak igen nagy erővel és eredményesen járulnak hozzá. A mostani megjelenését elköszönésnek szánja e közösségtől, mert érzi az idő súlyát, amely már az aktivitást hátrányosan befolyásolja. Az elmúlt tizenkilenc esztendő, amit a nyugdíjas szövetség vezetésében a közjó szolgálatában eltöltött, akár elégedettséggel is eltölthetné – mondta. De arra az alapvető igazságtalanságra egyetlen miniszterelnöktől sem kapott választ, hogy a rendszerváltáskor végrehajtott privatizálásából miért maradt ki az az alkotó generáció, amely ezt a gazdagságot létrehozta? S hogy az általunk befizetett nyugdíjjárulék fogyása mikor áll meg? Erre sincs máig válasz! De újra és újra kérdezni kell! Búcsúzásul Adyt idézte: „Vége van. A függöny legördült, / Végső akkordot rezg a húr, / Elszállt a hitem, ifjuságom, / Utolszor voltam trubadur...” A meghatott közönség hálás tapsa sokáig rezgett a teremben.

Válaszképpen ajándékokkal köszöntötte őt a megyei és a városi nyugdíjaselnök, kívánva boldog és békés szépkort családja körében, majd ünnepi műsor következett.

Először két versmondó, a sóstóhegyi Lipcsei István és az újfehértói Galambos János, valamint a Nyírlugosi Hagyományőrző Egyesület betlehemes játékával szerzett örömteli perceket a közönségnek.

S most érkezett el a szépkort megélt házaspárok (névsorukat l. alább!) ünneplése, melyet érzékeny szívvel és jó szóval Jánosi Zoltán rektor köszöntője vezetett be. Csiszár Gabriella és Szabó Pál nyújtotta át az ünnepelteknek az ajándékcsomagot, kifejezve ezzel azt a megtiszteltetést, melyet irántuk éreznek nem csupán a vezetők, hanem azok a közösségek is, amelyekben élnek. Ezt aztán az a sok fényképfelvétel és ölelés is bizonyította, melyet a klubközösségek jelenlévő képviselői szolgáltattak. (E. T.)

50–60. házassági évfordulójukat ünneplők

60 éves évfordulósok

Tóth András és felesége Dajka Erzsébet, 6 gyermek, 10 unoka, 1 dédunoka (Nyugodt Életet Klub, Nyíregyháza); Májer József és Herczku Margit, 3, 6, 4 (Pócspetri Nyugdíjas Egyesület); Fodor László és Losonczki Mária, 2, 4, – (Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza); Mojzer Antal és Benyák Mária, 2, 6, – (Vám- és Pénzügyőrség Nyugdíjasai Klubja, Nyíregyháza); Maksa József és Ambrus Magdolna (Kertvárosi Nyugdíjasokért Egyesület, Nyíregyháza).

50 éves évfordulósok

Bogár János és Nagy Erzsébet, 1, 6, – (Kertvárosi Nyugdíjasokért Egyesület, Nyíregyháza); Holecskó Mihály Gyula és Bánszki Zsuzsánna, 2, 4, – (Aranyszív Nyugdíjas Klub, Nyíregyháza); Türk Mihály és Gyöngyösi Borbála, 2, 5, – (Kézfogás Nyugdíjas Egyesület, Gávavencsellő); Galambos János és Tonna Ibolya, 2, 5, – (Újfehértói Nyugdíjas Egyesülete), Kucsera András és Révész Mária, 1, 1, 1; Kapi Gábor és Polyák Borbála, 2, 3, –; Béres József és Nagy Magdolna, 2, 7, – (Őszi Alkony Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza); Veres Ferenc és Ráduly Margit (Napraforgó Nyugdíjas Egyesület Tiszavasvári); Reményi István és Nagy Margit, 2, 6, – (Őszi Napfény Nyugdíjas Egyesület, Nagykálló); Balogh József és Rozsnyai Erzsébet, 2, 5, – (Örökzöld Nyugdíjas Egyesület, Sényő); Baráth István és Szabolcsi Valéria, 2, 2, –; Rozgonyi Ferenc és Gerzsenyi Erzsébet, 2, 4, – (Záhony Város Nyugdíjas Egyesület); Szoboszlai Károly és Kovács Mária, 3, 8, 1 (Őszirózsa Nyugdíjas Klub, Nagyecsed); Frankó János és Szabó Éva, 2, 5, – (Nyugdíjas Erdészek Egyesülete, Nyíregyháza); Hamper István és Hankószki Ilona, 2, 4, – (Ezüstkor Egészségügyi Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza); Dorogi Péter és Pásztor Judit, 2, 5, – (Sóstófürdői Nyugdíjas Társadalmi Szervezete); Haburcsák István és Kovács Molnár Magdolna, 2, 3, – (Nyugodt Életet Nyugdíjas Klub, Nyíregyháza); Megellai János és Bor Ilona, 1, 2, – (HOSZ Nyugdíjas Tagozat, Nyíregyháza); Kondrács István és Meggyesi Etelka, 2, 6, – (Dialóg Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza); dr. Varga Lajos és Váczi Aranka, 1, 2, –; Rudi Zoltán és Gyuricska Jolán, 3, 8, – (Őszikék Nyugdíjas Óvónők Egyesülete, Nyíregyháza).

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .