Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Tizenöt éves jubileumi ünnepség

A Nyíregyházi Főiskola Kodály-terme adott otthont szeptember 3-án a Megyei Szövetség 15 éves jubileumi gyűlésének. Az elnökségben köszöntötte Jankovits György országos elnököt, Csabai Lászlónét, Nyíregyháza polgármesterét, Román Istvánt, a megyei közgyűlés alelnökét, Tukacsné Károlyi Margitot, a főiskola rektorhelyettesét, Tóth Miklóst, a városi Civil Fórum elnökét, Szabóné dr. Csiszár Gabriellát, a Városi Nyugdíjas Szövetség és Szabó Pált, a Megyei Szövetség elnökét.

A Himnusz után a résztvevőket verssel köszöntötte Kemecsei Fanni kisdiák és Erdélyi Tamás, majd először Boros Gábor nyírbátori alapító elnök, az első elnöki fórum elnöke szólt. Ezután a résztvevők felállva emlékeztek meg a múlt évben elhunyt alapító elnökről, Gyúró Imréről.

Géczi Ferenc, a Dialóg volt elnöke kiemelte az alapításban fontos szerepet vállalt társait: Takácsné dr. Fonalka Erzsébetet, Makrai Lászlót, Bardócz Sándorné Marikát, és a néhai Orosz Szilárdot, Ferencz Miklóst és Kovács Tibort. Mivel a Dialóg Egyesület 1995 februárjában alakult meg, s alapvető szerepe volt a megyei szövetség megalakulásában, s az említettek mind a „a Dialóg köpenyéből bújtak elő”!

Köszöntötte a jubiláló szövetséget Csabai Lászlóné polgármester, dicsérte az alapítók és a követőik gyümölcsöző munkáját. Elmondta, hogy a közgyűlés is megtett mindent, ami erejéből telt a nyugdíjasokért. Fontos ma is e közösségek fejlesztése, amely segíti az időskor életminőségének javítását.

A megyei alelnök a nemzedéki összefogás erősítését tartja fontosnak, megköszönve a tapasztalatátadást, mellyel az ifjabb nemzedékeket segítik a döntéshozó korosztályt. Végül átadta Seszták Oszkár megyei elnök üdvözletét.

jubi_Janko2.jpgJankovits György köszöntője

Nagy figyelemmel hallgatták a küldöttek Jankovits György országos elnök köszöntőjét. Mint a megye jó ismerője, Gyúró Imre személyes jó barátja, meghatottan emlékezett, és azt is elmondta, hogy az ő vezetésével ebben a megyében mások számára is példamutató dolgok történtek a nyugdíjasok érdekében. Dicsérte a szövetség újságját, ami sokat tesz a nyugdíjasok tájékoztatásáért, üdvözölte a polgármesterek segítőkészségét és jó példának tartja a kisrégiós egyesületi kapcsolatok erősödését, a nagyszerű megyei nyugdíjas találkozókat. „Arra figyelmeztetett, hogy új idők jönnek, melyben tájékozódni kell, melyben szükséges a szolidaritás. „Tekintsünk bizalommal a társadalom átalakulására, a társadalom méltányos tekintetét igényeljük, s azt, hogy a kétségtelenül gyarapodó országban a gyarapodásból az idős korosztály is kivehesse részét!” – mondta Jankovits György.

Tóth Miklós, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke megállapította, hogy az idős korosztály mindig igen aktív a civil szervezetek céljainak teljesítésében, az ő jó közérzetük nagyon fontos a családok, a környezetük érdekében is. A szépkorúak társadalma egyre növekszik, aktivitásukra mindannyiunk érdekében nagy szükség van. „Bízom a további együttműködésben, ennek hatékonyságáért magam is mindent megteszek.” – foglalta össze az előadó.

Az utolsó „felszólaló” maga a megyei elnök, Szabó Pál volt, aki összefoglalta a másfél évtized, különösen az utolsó öt év jelentősebb eseményeit.

 Gergelyné.jpgDemeter Ferencné átveszi az alapítói oklevelet

A Megyei Szövetség díszes jubileumi oklevelet adott át az alapító és ma is működő egyesületeknek: Dialóg Közhasznú Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza, Beregsurányi Nyugdíjas Egyesület, Körúti Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza, Nyugdíjasok Klubja, Nyírcsászári, Nyugdíjas Egyesület, Pócspetri (a képen az elnök átveszi az oklevelet), Értelmiségi Nyugdíjas Egyesület, Vásárosnamény, Nyugdíjasok Klubja, Vásárosnamény, Nyugodt Életet Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza, Városi Nyugdíjas Egyesület, Kisvárda, Nyugdíjas Egyesület, Csenger, Esti Fény Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza, Görög Katolikus Nyugdíjas Egyesület, Nyíregyháza, Értelmiségi Nyugdíjasok Egyesülete, Nyírbátor – majd emléklapot a legtöbb segítséget nyújtó önkormányzati polgármestereknek: Buj község, Csenger, Baktalórántháza város, Levelek község, Ibrány város, Gávavencsellő nagyközség, Győrtelek, Kék község, Nyíregyháza Megyei Jogú Város, Nyírbátor (a képen a polgármester), Nagyecsed, Nyírmada város, Tarpa nagyközség, Túristvándi, Tiszabercel, Pócspetri község, Tiszadob nagyközség, Tiszatelek község, Vásárosnamény város, Nyírmihálydi község polgármesterének, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnökének és a Nyíregyházi Főiskola rektorának.

Szép ajándékot, egy díszes plakettet hozott ajándékul az elnökségnek a nyírmihálydi Nyugdíjas Egyesület, és virágcsokrokkal köszöntötték az elnököt, és két munkatársát, Kuktáné Mártit és Gyúró Julikát az ibrányi nyugdíjasok.

jubi_mihálydi2.jpgA nyírmihálydiak ajándéka

A jubileumi emlékünnepség ünnepi műsorát a Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület, a Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Dalköre, az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület táncosai és a buji Németh Erzsébet szolgáltatta. Az ünnep a Szózat eléneklésével ért véget. (E. T.)

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .