Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Évértékelés a fegyvereseknél

Évértékelés a fegyvereseknél

A nyíregyházi Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubja 44. alkalommal tartotta meg évértékelő és feladatszabó közgyűlését. A verses és dalos köszöntést követően a közelmúltban elhunyt Becző Pál, volt elnökünkre néma főhajtással emlékeztünk.

Létszámunk 64 fő, átlagéletkorunk 75 év. Gazdasági helyzetünk stabil. NEA pályázatunk ugyan várólistás lett, de az önkormányzattól és az adó 1%-ából kaptunk támogatást. Köszönet a segítségnyújtásért! Szervezetünk keretein belül működik a Segítsünk Egymáson Alapítvány, a Honvéd Népdalkör és a Kertbarát kör.

Foglalkozásainkat – nyári szünet nélkül – hetente tartottuk. A dalárda 20 rendezvényen szerepelt. Fesztiválok, seregszemlék, ünnepségek helyszínei közül néhány: Abasár, Debrecen, Tiszabercel, Nyírtelek. Kertbarát körünk havonta beszélte meg aktuális teendőit. Az Alapítvány a rászorulók anyagi helyzetén tudott segíteni. Név- és születésnaposokat negyedévente ünnepélyesen köszöntöttük. 11-en kerek születésnapi évfordulót értek meg, köztük Darázs Lászlóné a kilencvenediket. 18 jelentős évfordulóról emlékeztünk meg. Az idős, beteg tagtársainkat meglátogattuk. Kulturális, sport és szórakoztató rendezvényeinket az önkormányzat, a Nyugdíjas Szövetségek, a BEOSZ, a társ fegyveres és rendvédelmi szervek és testvér civil szervezetek segítségével valósítottuk meg.

A honvédelmi hagyományokkal összefüggő tevékenységeink voltak: A helyi múzeumban a debreceni lövészdandár hadtörténeti előadássorozatait hallgattuk meg. A Kertbarát kör házi borversenyét követően a miskolci megmérettetésen 6 oklevelet kaptunk, köztük Nagyarany minősítést. Meghívást kaptunk a Katonaözvegyek Országos Találkozójára. Megemlékeztünk a Honvédelem Napjáról a Honvéd Együttes Művészeti Kft. meghívásával. Hajdúhadházon lővészeten versenyeztünk. Tokajba koszorúzásra, Tiszabercelre szakmai napra hívott meg a Szabolcsi Honvéd Műszaki Hagyományőrző Egyesület. A helyi Sportcentrumban a Nyíri Honvéd Egyesület rendezte tekeversenyén gurítottunk, később pisztolylövészetükön vettünk részt. A nyírbátori bowling-versenyről III. helyezéssel tértünk haza. A hajdúnánási fürdőbe a Honvéd Szakszervezet szervezett utat. A vasútállomáson és a hősi repülő emlékjelnél emlékeztünk. A Nemzeti Gyász Napján koszorúztunk, dalkörünk fellépett. A nyíregyházi laktanyák emlékét megörökítő ünnepségen koszorúzással, szavalattal, a dalkör köszöntő fellépésével vettünk részt. Révész Zoltánné III. osztályú Honvédelemért kitüntető címet, míg Kovács György nyá. ezredes a ZMKA jogutódjától 50 éves Aranyoklevelet vehetett át a múlt évben.

Városi, megyei rendezvényeken részvétel: Aktív időskor éve az EU-ban, Erdélyi Tamás és Gyuka Ferenc fotókiállításának megnyitóján a Dialóg Egyesület meghívására. Farsangi bálon a körúton, Esélycentrumban. Beneveztünk az „Illik tudni, mi illik” vetélkedőre. A költészet napján megemlékeztünk a Megyei-Városi Könyvtár előtt, majd prózamondó versenyen szerepeltünk. A sényői megyei nyugdíjas találkozón, az erdei tornapályán a Körúti Nyugdíjas Egyesület férfinapi meghívásának tettünk eleget. Sóstón és a Múzeumfaluban Kormánytisztviselők az életért-programsorozat részeként sportoltunk. Körúti nyugdíjasok vendégeként Erdőbényére látogattunk. Idősek sportvetélkedőjére 5 fővel neveztünk be. Nyugdíjasok IV. Észak-alföldi Kulturális Seregszemléjén dalkörünkkel léptünk fel. A Városi Ki mit tud?-on különdíjat kapott a 93. éves Nagy Béla bácsi vers, Becző Pálné kézimunka kategóriában, majd az I. városi paprikás krumpli főzőversenyen II. helyezést értünk el. Idősek világnapján: városnál a Bem iskolában, a megyénél a BUSZACSA-ban voltunk. A Megyei Könyvtárban csipkekiállításon mutattuk be alkotásainkat. A Helyőrségi Klubban a Dialóg Egyesület királyhelmeci vendégei fogadásán vettünk részt. Az Alvégesi Művelődési Házban a Nem csak a 20 éveseké a világ című kulturális seregszemlén vettünk részt. Várostörténeti nyugdíjas vetélkedőn egy csapattal vettünk részt. Az 1956-os városi ünnepségen is ott voltunk. A Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség óévbúcsúztató-újévköszöntőjén a 80–90 éveseket ünnepeltük. Éltünk a kedvezményes fürdőjegy felhasználásával, a jogsegélyszolgálat tanácsadásával, a Nyugdíjasok kalendáriuma megrendelésével, a Nyugdíjasélet és a Bajtársi Hírlevél előfizetésével, a nyugdíjas kártya igénylésével, a kedvezményes színházlátogatásokkal.

Az előterjesztéseket a közgyűlés elfogadta, a hozzászólók megerősítettek abban, hogy helyes úton haladunk. A rendezvényt vacsora és jó hangulatú baráti beszélgetés zárta.

Szluk István elnök


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .