Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Megalakult a Felső-Tisza Vízügyi Nyugdíjas Klub

Megalakult a Felső-Tisza Vízügyi Nyugdíjas Klub

Azok a munkatársak, akik évtizedeken át dolgoztak a Vízügyi Igazgatóságon mindig is nagyon kötődtek munkahelyükhöz. A közös feladatok, a napi örömök, problémák összekovácsolták az embereket. Családias légkör alakult ki, melyhez nagyban hozzájárultak a közös rendezvények, kirándulások. Nagyon sok fiatal itt ismerkedett meg élete párjával.

Egyszer eljött az idő, amikor meg kellett válni a munkahelytől, eljött a nyugdíjba vonulás ideje. Hiányozni kezdtek a régi kedves kollégák, a napi találkozások, gondolatcserék. Jogos igényként merült fel egy nyugdíjas klub megalakítása, melynek szervezésére Radványi Ildikó ny. szakaszmérnök vállalkozott.

Néhány vízügyi nyugdíjassal összeültünk Tunyogmatolcson – az 1901-1903 között épült gátőrházban – és megbeszéltük a lehetőségeket. Nagy segítséget adott a szervezéshez Lőrincz Károly, az Ecsediláp-Krasznabalparti Vízgazdálkodási Társulat nyugalmazott igazgatója, volt munkatársunk, aki a társulati vezetők klubjában tevékenykedik. És megkezdődött a szervező munka 2012. november 19-én.

Közel 300 vízügyi nyugdíjasnak küldtünk tájékoztató levelet és szándéknyilatkozatot a belépéshez. 55 fő kedvező válaszát sikerült begyűjteni, melynek alapján meghirdettük az alakuló ülést.

2013. január 8-án hangos volt az igazgatóság épületének aulája. Régen látott, kedves ismerősök üdvözölték egymást. A regisztráció után Csorbák Erika igazgatási és jogi osztályvezető, levezető elnök, az alakuló ülést megnyitotta 44 nyugdíjas, és az Igazgatóság vezetőinek részvételével, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket.

Radványi Ildikó tájékoztatta a jelenlévőket a szervezésről, az előzményekről. Bodnár Gáspár igazgató meleg szavakkal köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki a klub megalakulása miatt és az Igazgatóság segítő támogatását ígérte a működéshez. A továbbiakban Kató Sándor műszaki igazgató helyettes főmérnök bemutatta az igazgatóság tevékenységét. Előadását nagy érdeklődéssel hallgattuk.

Rövid szünet után került sor az alapszabály megtárgyalására és elfogadására, majd a tisztségviselők megválasztása következett. Elnök Radványi Ildikó, elnökségi tagok: Antal József, Horváth Gábor, Hidegkúti László, titkár: Véghné Király Anna, a Felügyelő Bizottság: Révész Zoltán (elnök), Drabik Istvánné, Oroszi Béla lett.

A klub egyesületként működik. Vannak elképzelések a működésre, tervek a jövőre, hogy a klub élete tartalmas programokkal teljen. A klubtagsághoz bármikor lehet csatlakozni, a későbbiekben is várjuk azoknak a volt munkatársaknak a jelentkezését, akik szívesen jönnek közénk. A farsangi összejövetelt ez év február 8-ra hirdettük meg.

Köszönjük az igazgatóság vezetésének a klub működéséhez nyújtott támogatást!

Elek Andrásné klubtag


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .