Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
A sóstóiak kirándulása Nyírbátorban

A sóstóiak kirándulása Nyírbátorban


A Nyíregyháza-sóstófürdői nyugdíjasok Nyírbátorba kirándultak. A görög katolikus templomban meglátogatták a korábban Sóstóhegyen szolgálatot teljesítő Kiss Zsolt atyát, aki elmondta a templom történetét, terveit. Szeretné, ha majd ez a templom is csatlakozhatna a történelmi sétányhoz, ami most két templomot köt össze.

Elkísért bennünket a minorita templomba, ahol a hazai barokk fafaragás legszebb darabjait láthattuk. A plébános úr ismertette a templom történetét, bemutatta a három felújított oltárt és a szószéket, sajnos csak a legrosszabb állapotban lévők felújítására volt most lehetőségük.

A minorita templomból a várostörténeti sétányon keresztül indultunk el a református templomhoz. A két középkori templom között megépített történelmi sétányon több szoborcsoport eleveníti fel a Báthory család életét, a sárkány kultuszt, a Szentvér utca legendáját.

A sétány végén emelkedik a nyírbátori református templom, mely az egyik legszebb hazai gótikus emlék, mellette áll Magyarország legnagyobb fa haranglábja. A tiszteletes úr elmondta a templom történetét, bemutatta a teljesen felújított templomot. Közös ima után a Báthori Várkastélyba látogattunk, ahol élethű „viaszfigurákon” jelenítik meg a Báthory család életét és korát, a középkori emberek mindennapjait. A történelmet felidéző sétánkat ebéd követte, majd ellátogattunk a felújított máriapócsi kegytemplomba.

Négy nagyon szép templomot láthattunk. Meghallgattuk történetüket, megcsodáltuk műemlékeiket. Mindenkinek látnia kellene őket!


Lőkös Imréné


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .