Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Boldog új évet, új évtizedet!

2011-et mutat a naptár. Új, még üres ilyenkor, az év elején. Kíváncsian tekintünk az oldalaira, mi fontosat fogunk elő-, vagy bejegyezni a napok kockáiba. Várakozásaink, reményeink, terveink már az év elején megtöltik a napok, hónapok rovatait, de előtte még el kell mondani, mit hozott nekünk, nyugdíjasoknak az óév, és mit tettünk mi a magunk és embertársaink érdekében.

A 2010-es évet nagy várakozással és sok rendezvény tervével kezdtük. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetség elnöksége merész tervet készített, bár az év elején még csak a nagy rendezvényeink időpontját tervezhettük meg. A régiós sportverseny, az Idősek Világnapja, valamint az Idősek Karácsonya, idő szerint pontosan meg is valósult, színvonalas rendezvények voltak. A sportverseny, melyért sikeresen pályáztunk, s a megyei önkormányzat támogatásával, régiós rendezvényként valósítottuk meg.

Az év első felében az országosan előkészített Idősek Akadémiája előadásai jó alkalmat teremtettek egyesületeink vezetőinek, tagjainak az ismeretszerzésre, hasznos tudnivalók elsajátítására, a neves előadók, szakemberek meghallgatásával és a kapott dokumentumok révén.

A kulturális bemutatót – a sok jelentkező miatt – a megye két településén, Kéken és Győrteleken rendeztük meg. Mindkét település vezetői és nyugdíjas egyesületei maximális segítséget nyújtottak a sikeres, emlékezetes bemutatóhoz. Köszönet érte!

A tavaszi és őszi választások előtti kampányidőszakok és a választásokon való részvétel, sajnos, hátrányosan befolyásolták a nyugdíjasok lehetőségeit. Az idősek világnapi, korábban megszokott országos rendezvénye elmaradt. Az új kormány nyugdíjakkal, nyugdíjrendszerrel kapcsolatos intézkedései máig a viták kereszttüzében állnak, mert sok nyugdíjast és leendő nyugdíjast érintenek. Az ország nyugdíjas képviseletei – köztük a Nyugdíjasok Országos Szövetsége – várakozással, és aggodalommal figyelte a tervezett intézkedéseket, minden kérdésben kifejtették véleményüket. Az egyéni és a rétegérdekek képviselete és védelme még jobb és hatékonyabb együttmüködést és összefogást igényel a jövőben.

2010-ben pályázataink eredményesek voltak. A „Kerekasztal” nevü pályázatunk a régió nyugdíjas vezetői és tagjai között tovább erősítették a jó kapcsolatot. Egy közös öko-kirándulás és tanulmányút értékessé tette az együttmüködést a három megye szövetségi vezetői között. Folyamatos a tevékenység a fogyasztóvédelmi pályázatunk alapján. A tanácsadó iroda sok segítséget nyújtott a hozzá fordulóknak, melyek haszna forintban is értékelhető.

Külön nagyrendezvényen emlékeztünk szeptember 3-án a Megyei Szövetség megalakulásának 15 éves évfordulójára. A rendezvényen a NYOSZ elnöke, Jankovits György személyesen ismerte el a múlt eredményeit és bátorította jelen tevékenységét. Emléklapokat adtunk át „idősbarát polgármestereknek” sikeres alapító egyesületi vezetőknek és tagoknak.

Október 15-én a bujtosi csarnokban színes müsorral ünnepeltük meg az Idősek Világnapját. Öröm volt látni az önfeledten szórakozó, barátkozó sok száz nyugdíjast.

A Nyugdíjasélet címü újságunk megjelenése 15. évfordulója alkalmából 48 oldalas, összevont számában emlékezik a 15 év eseményeire, az évfordulós rendezvényre, az egyesületek sokszínü tevékenységére. A lap munkatársai oklevelet és ajándékkönyvet kaptak sikeres tevékenységükért.

A december 3-i, a Nyíregyházi Főiskolán megrendezett Idősek Karácsonyi ünnepe méltó lezárása volt a 2010. évi tevékenységeinknek. Köszönjük a főiskola vezetőinek, munkatársainak; Seszták Oszkár közgyülési elnöknek szép szavait és ajándékát, a NYOSZ alelnök, Jankovics Györgyi bensőséges köszöntését.

Reméljük, hogy a szeretet jegyében folytatódhat közös munkánk a 2011. évben. Sok változás, új törvények, határozatok születtek már a kormányváltás óta, és a változások még nem értek véget. A civil szféra müködésében, nyilvántartásában, a pályázati rendszerben, az elbírálás módjában az év elején várhatók változások.

Szövetségünk új stratégiát tervezett a jövőre vonatkozóan, annak megismertetése és megvitatása (régiós csoportokban) az év során történik meg a jóváhagyásig. Az összetartozásnak, együttmüködésnek nagyobb hangsúlyt ad a jövő, hiszen a támogatások, a pályázati források várhatóan csökkenni fognak.

Az év első hónapjaiban, a megjelenő új szabályozások ismeretében, és a lehetőségek számbavétele tudatában alakítja ki vezetőségünk a 2011. évi rendezvénytervét, munkatervét.

Drágulnak müködésünk költségtényezői, ezért a bevételek szerzése, azok takarékos felhasználása nagyon gondos odafigyelést, hatékony munkát igényel. Az a véleményem, hogy a fő cél továbbra is az egyesületi élet folyamatosságának megmaradása, hisz a közösség tudatformáló és összetartó ereje, egymás segítése, a tagok, nyugdíjasok életének élhetőbbé tétele és megtartása mozgalmunk legfőbb célja.

Az új év első közgyülése várhatóan február végén lesz. Az egyesületek egy része a kiküldött „Adatlapot” valamint a „Gyüjtőlapot” nem küldte be. Itt-ott elmaradt a Nyugdíjasélet címü lap megrendelése is. Az információcsere fenntartása miatt kérem, hogy az első hónapban minél hamarabb kapjunk meg a hiányzó adatokat.

Az egyesületek, klubok vezetőit, vezetőségi tagjait kérem, hogy már az új év elején gondolják át felelősséggel, tervezzék meg gondosan a tennivalókat és tegyék a dolgukat, ha kell, kérjék segítségünket. Kívánok hozzá kitartást, jó kapcsolatkeresést, melyhez vigyázzanak a legfőbb értékre, az egészségükre!

Baráti szeretettel: Szabó Pál elnök

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .