Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Divatba jött a pécsi kirándulás

Divatba jött a pécsi kirándulás!


A nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségi Egyesület  május végén gyönyörű kiránduláson vett részt Pécsen és környékén. Alkalmunk volt a tavaly Európa kulturális fővárosaként megismert Pécs nevezetességeivel megismerkedni. Gyönyörködhettünk a mediterrán jellegű város virágos parkjaiban és műemlékeiben. A látnivalók megismerésében a pécsi Nyugdíjas Szövetség munkatársa, dr. Palotainé Ildikó működött közre. A hosszú út után megvendégeltek, és a klub tagjaival is megismerkedtünk. Még első nap felsétáltunk a Havi-hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílt Pécs városára. Bementünk az 1690-ben épült kápolnába, amelyet Szűz Mária tiszteletére állítottak. Másnap Bodó Judit, szintén a szövetség tagja, szakavatott idegenvezető, bemutatta a Dzsámit, amelyet egy török pasa, alapított, jelenleg kápolna. Majd a székesegyház következett, amely monumentális építmény, még a negyedik században építették az altemplomát. Nem hagytuk ki a Zsolnai- és a  Csontváry-múzeumot sem. Nagy élmény volt számunkra kisvonattal a város nevezetes épületeinek, műemlékeinek megtekintése.

A Mecsek legnépszerűbb látnivalója az abaligeti cseppkőbarlang, amely régebben a világ száz természeti csodái közé tartozott. Autóbusszal tovább mentünk a közeli Orfűre, ahol üdülőövezet, források által táplált tavak vannak. Felejthetetlen látnivaló, élmény a hegy ölelésében fekvő orfűi tavak látványa. A természeti tájon tanösvények vezetnek, gazdag a növényvilága, klímája igazi kikapcsolódást jelent a pihenni vágyóknak. Köszönjük a Pécsi Nyugdíjas Szövetség tagjainak önzetlen segítségét, szabad idejüket feláldozva megszervezték, hogy a három nap alatt kellemesen és a legszebb látnivalókban legyen részünk.


Tóth Lajosné egyesületi tag


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .