Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Versek, dalok, táncok Nagyhalászban

Jubiláltak a Borbányai Margaréták

Május 21-én 15 éves jubileumát ünnepelte a Borbánya Margaréta Nyugdíjas Klub.

A rendezvényt a klubnak helyet adó Borbányai Művelődési Ház fenntartója részéről Bohács József, a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum igazgatója nyitotta meg, és köszöntőjében felhívta a figyelmet Nyíregyháza lakókörzeteiben működő nyugdíjas közösségek munkájára, akik szabadidejüket áldozzák szűkebb pátriájuk hagyományainak továbbvitelére, továbbá a generációk együttműködésével megvalósuló programjaik fontosságára. Megtisztelték az ünnepségünket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szövetség vezetői, valamint a testvérklubjaink tagjai is.

A Borbányai Margaréta Nyugdíjas Klub egy rövid műsorral is kedveskedett a jubileumot ünneplő közönségnek.

Majd Jámbor István, a Borbányai Művelődési Ház egykori vezetője emlékezett vissza az itt töltött évekre, hogyan alakult a klub, milyen nagy volt az akarata, a kitartása ezeknek az idős embereknek, akik segítettek abban is, hogy létrehozzák a Borbányai Művelődési Házat a lakókörzet közösségeinek helyet adó intézményt. Szépítették, belakták azt, kemencét, szalonnasütőt építettek a maguk örömére, melyben a Nőszövetség is melléjük állt. Jámbor István a Lakókörzeti Művelődési Házak Igazgatójaként is tovább támogatta a közösség munkáját, és ma is szeretettel segíti őket. Majd Pék Katalin, Gerliczki Zoltán és Újhelyi Beáta is visszaemlékeztek az itt eltöltött időkre, hogyan élték meg a mindennapjaikat, a klub vezetését, visszaemlékeztek az újító kezdeményezéseikre – amiket együtt valósítottak meg klubunkkal, és melyeket azóta is rendszeresen megrendezünk (kiszehajtás, farsangolás, húsvéti programok, Luca-napi gombócfőzés, karácsonyi ünnepségek…) –, kirándulásokra ismeretterjesztő előadásokra, majálisokra…

Majd köszöntöttük az alapító tagjainkat, emléklappal és egy szál virággal. Az ünneplést követette egy szolid, de annál finomabb estebéd, egy 100 szeletes szülinapi tortával, majd Bálint Pál húzta a talpalávalót egész este.

Köszönjük mindazoknak, akik részt vettek és segítettek  színvonalasabban emlékezni e jeles eseményre, továbbá mindenkinek, aki áldozatos munkájával mellettünk állt az elmúlt 15 évben. 

Reményeink szerint klubunk ettől az évtől kezdve egyesületi formában működhet tovább.

Lovass Istvánné elnök


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .