Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Jubileumi Nyugdíjas Találkozó

Jubileumi Nyugdíjas Találkozó


2011-ben már a 12. alkalommal rendezték meg. A megyében egyedülálló az a gyakorlat, ahogyan az önkormányzat vezetői (az előző és a jelenlegi is) a civil szervezetekkel közösen megszervezik a Kulturális és Turisztikai Napokat s azon belül országos hírű ultibajnokságot, gátszínházi előadást, ifjúsági találkozót, nyugdíjas napot és a ciánkatasztrófa után a Tisza újjáéledése örömére halászfőző fesztivált. A külön-külön is szívet melengető és szép programok, a helyszín, a festői szépségű berceli Tisza-part gyönyörűsége pedig önmagában is örömélmény az odalátogatóknak.

Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton belül már tizedszer az egyik napja a nyugdíjasoké, önálló programmal és műsorokkal, a résztvevők körét kibővítve a kistérség nyugdíjasaival Rétközi Nyugdíjas Találkozó címen, így megyei szövetségünk vezetősége kezdettől fogva együttműködik a község önkormányzatával. A nyugdíjas nap keretében jeles előadóktól érdekes előadásokat hallgathatott az évente olykor ötszáznál is több résztvevő. Vezetőségünk minden évben képviseltette magát, előadókat keresett és előadást is tartott a nyugdíjasokat, az időseket érdeklő problémákról, a nyugdíjaskor szabályaival kapcsolatban.

Ezúttal 17 testvéregyesület mutatkozott be a Tisza partján épített színpadon, melynek környezetét nagy munkával hozták rendbe a helybeliek, és teremtettek kitűnő feltételeket a találkozóhoz. A végül is kitűnő időben nagyszerűen érezték magukat vendégek és vendéglátók, erősítve együttműködésüket.

Gratulálok a település vezetőinek, a nyugdíjas egyesület minden tagjának a sikersorozathoz! Szövetségünk köszönő levelet kapott a település polgármesterétől, melyben megköszönte a közreműködésünket. Örömmel tettük, és lehetőségeinkhez képest tesszük a legközelebbi alkalommal is, hisz ahogy Szántó Zsolt polgármester fogalmazott: „az önkéntes összefogásnak, tenni akarásnak teremtő ereje van”.

Szabó Pál elnök


Nyugdíjasok a Tisza-parton


A nyírteleki Nyírfa Nyugdíjas Egyesület is részt vett a 10. Regionális Nyugdíjas Találkozón.

A rendezvényt Tiszabercel polgármestere nyitotta meg, majd Zsíros Antalné – Icuka – a helyi nyugdíjasok vezetője köszöntötte a meghívott települések vezetőit és a megjelent nyugdíjasokat.

A tiszaberceli nyugdíjasok köszöntő műsora után, Deme Dóra a nyugdíjasok szociális és egészségügyi helyzetéről, valamint az idősek közötti kommunikáció fontosságáról tartott egy rövid előadást.

Ezek után a Kabáról érkezett Nótaklub, majd az érpataki Asszonykórus szerepelt a színpadon.

Délután kettőtől kezdetét vette a Rétköz, valamint Nyíregyháza és térsége nyugdíjas egyesületeinek műsora. Városunkat szép sikerrel képviselte a nyírteleki Asszonykórus nyírségi népdalok tolmácsolásával.

Fekete Pálné, Nyírfa Nyugdíjas EgyesületNyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .