Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
Katonadalok V

Katonadalok V. Fesztiválja Debrecenben


A Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyíregyházi Nyugdíjas Klubjának Honvéd népdalköre július 7-én részt vett a katonadalok régiós fesztiválján, amelyet ebben az évben is a Hajdú-Bihar Megyei, a Debreceni Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége és a Magyar Honvédség 5., Bocskai István Lövészdandár szervezett a debreceni Kossuth Laktanyában.

A résztvevőket Kolozsi Sándor ny. ezredes, régi jó barátunk fogadta, a szépen feldíszített sportcsarnokban dr. Böröndi Gábor dandártábornok nyitotta meg, örömmel értékelve, hogy az idősek őrzik és ápolják a katonaélet hagyományait, és reméli, hogy a fiatalok folytatják a példájukat.

A 29 együttes – többségében Hajdú-Bihar megyei, de vendégként kitűnően szerepeltek nagyszalontai és nagyváradi nyugdíjas egyesületek is! Közöttük előbb a másik szabolcsi, a Biri Nyugdíjas Klub Estike Népdalköre, majd a nyíregyházi Honvéd népdalkör ez alkalommal is sikeresen szerepelt. A karvezető, Koleszár Józsefné nagy tudással és szorgalommal készítette fel és vezényelte együttesét, amely elnyerte az egyik fődíjat, a rendezvény fővédnökének, Fodor Lajosnak, honvédelmi minisztériumi államtitkárának a különdíját és az ezzel járó értékes vázát.

A zsűriben helyet foglalt a NYOSZ kultúrfelelőse, Márki Éva is. A kb. 500 fős közönséget a szünetben is a mi énekkarunk szórakoztatta katonadalokkal. Csoportunkat elkísérte Szabó Pál, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke is, aki levélben értékelte a rendezvényt és benne egyesületünk előadását.


Úszóverseny Bogácson

A Fegyveres Erők és Rendvédelmi Szervek Nyugdíjas Klubja július 16-án kiváló időben házi úszóversenyt rendezett Bogácson. A leggyorsabbnak Pataki Dezső bizonyult, „dobogós” helyezettek pedig Szabó András és Tóth Imréné voltak.


Becző Pál klubelnök


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .