Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
 
Versek, dalok, táncok Nagyhalászban

Nyírbátor– Nagykároly

A Nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségi Egyesület és a Nagykárolyi Szent Teréz Egyesület évek óta testvérvárosi kapcsolatot ápol és tart fenn. Május 28-án a szíves meghívásnak eleget téve, Nagykárolyba kirándultunk. Mint mindig, meleg szeretettel, élőzenével, bőséges étellel, itallal vártak bennünket. Csodálatosan éreztük magunkat. Az egyesületünk tagjaiból alakult Őszirózsa Népdalkör is bemutatkozott. Népdalokat énekeltünk, illetve Tóth Árpádné, Icus tavaszi verscsokorral köszöntötte a házigazdákat.

Délután, a rossz idő ellenére is, felkerestük Kaplony római katolikus templomát, illetve a Károlyi család temetkezési helyét, ahol egy ferences atya színvonalas és bőséges ismertetését hallgathattuk a Károlyi családról. A kis kitérő után folytattuk a bensőséges beszélgetést. Meghitt és felejthetetlen élményben volt részünk.

Nagy Sándorné egyesületi tag


Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata