Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:

Tanácskozott az elnöki testület

Március elsején a megyei nyugdíjas egyesületek elnökei találkoztak a nyíregyházi Alvégesi Müvelődési Házban. A megjelenteket Román Demeterné testületi elnök köszöntötte, szót adva Kósa Tímeának, Nyíregyháza alpolgármesterének, aki üdvözölte a nyugdíjasok egyesületeinek hasznos és magas színvonalú tevékenységét, megígérve, hogy – az önkormányzat lehetőségein belül – támogatni fogja tevékenységüket. Ajándékot is hozott, néhány hasznos tájékoztató kiadványt.

A Megyei Szövetség éves beszámolóját Szabó Pál elnök tartotta, elmondva az év fontosabb eseményeit (jórészt olvashatók voltak lapunkban – A szerk.), az egyesületekkel folytatott együttmüködést, melynek alapja elsősorban az egyesületek igénye és szándéka, viszont a megyei szolgáltatásokért – különösen a mai anyagilag nehéz helyzetben – joggal várják el a szerény támogatást, a beszedett tagdíjak 5 százalékát. Örvendetesen nőtt a tagegyesületek aktivitása, amelyet több megyerészben a kistérségi összefogás is segítette. Közülük a legtöbb egyesületet a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség fogja össze számos jó kezdeményezéssel, rendezvénnyel. Üdvözölte az ezúttal is jelen levő Szabóné dr. Csiszár Gabriellát, akit januárban választották újra egyesületi elnökké, és rendszeresen részt vesz a megyei testület ülésein, sokat tesz az együttmüködés javításáért.

A gazdasági beszámolót Gyúró Júlia, a számvizsgáló bizottság jelentését Kakuk József ismertette. Majd ismét az elnök terjesztette elő az elnökség által kidolgozott ez évi munkatervet. Csermely Tibor értékelte a 2010-es irodalmi pályázatra beküldött munkákat. A díjazottak: 1. díj: dr. Szöllősy Tibor, 2. díj: Lupsa Józsefné Gál Mária, Molnár Józsefné, 3. díj: Balázs Ferenc, Tamási Sándor, Ferenczi Imre, dicsérő oklevél: Markovics Jánosné, Gyurcsánné H. Ibolya és Kulcsár Ferencné. A legérdekesebbeket – s amelyek beleférnek a lap szük terjedelmébe –, közölni fogjuk (lásd a 13. oldalt!). A díjnyertes L. Gál Mária Megtört csend címü könyvének egy-egy példányát kiosztották az elnökök között.

A hozzászólások során bemutatkoztak az új egyesületi elnökök: a leveleki Asztalos Jánosné, a paszabi Kovács Jánosné (a népmüvészet ifjú mestere) és Szabolcsi László, a nagykállói egyesület új elnöke. (Fotók: Asztalos Jánosné, Kovács Jánosné, Szabolcsi László – E. T.)

A Nyíregyháza és Térsége Városi Szövetség újraválasztott elnöksége

Elnök: Szabóné dr. Csiszár Gabriella (középen), alelnökök: Virág Gyuláné és Román Demeterné, titkár: Agura Péterné. Vezetőségi tagok: dr. Vágvölgyi János, Puskásné Majoros Ilona, Bartha Istvánné, Révész Zoltánné és Vareha Tamásné.

A felügyelőbizottság: elnöke Pénzes József, tagok: Laub Istvánné, Kerék Tiborné, Liskány Andrásné és Morauszki Mihályné. (Fotó: Kardosné)

Együttműködés

Kuktáné Márta irodavezető, Szabó Pál megyei elnök, Bánfi Miklósné, a Szolnok Megyei Nyugdíjas Egyesület alelnöke, Molnár Ferencné, a Hajdú Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke és Kakuk József szabolcsi megyei elnökségi tag azon dolgoznak, hogy erősítsék a három megye nyugdíjas-mozgalmának összefogását. (Fotó: E. T.)Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .