Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége
4400 Nyíregyháza Városmajor u. 2. Tel/Fax: 42/414-146               Levél nekünk
A megyei szövetség az egyesületek képviselőit, a nyugdijasokat, a Városmajor u. 2-ben, a Civilházban fogadja. Nyári ügyelet: szerda 9-12-ig. Megközelíthető a 12-es autóbusszal. A megyei elnök elérhető telefonon, a 30/968-6782 számon.
    Főoldal
    Dokumentumok
    Iránytű
    Hírek
    Tevékenységek
    Szolgáltatások
    Események
    Rendezvények
    Fotóalbum
    Környezetünk
    Kapcsolatok
    Vendégkönyv
    Történetünk
    Alkotásaink
    Egyesületi tagok
    Archívum

 
Friss hírek
    - Alapszabályunk
    - Új dokumentumok
    - Tagnévsor
    - TÁMOP

Támogatás:SZJA 1% Köszönetnyílvánítás 1%
Támogatónk:
50

HÍREK, ESEMÉNYEK

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter és dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter az Idősek Világnapja alkalmából Idősbarát Önkormányzat-díjakat, valamint Idősekért-díjakat adtak át a Parlamentben október 2-án. Miniszteri Elismerő Oklevél elismerésben részesült: „ Együttesen kifejtett, eredményes példamutató tevékenységük elismeréséül:” az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület


Ilyen még nem volt! Három megye válogatott nyugdíjas egyesületei műsora színe-javát láthattuk Nyíregyházán, a Megyei Művelődési Ház színpadán szeptember 19-én. A vendégeket Seszták Oszkár megyei elnök, Nagy László alpogármester és Szabó Pál mb. elnökünk (jobbra, vele szemben a hajdú-bihari nyugdíjas szövetség elnök asszonya) fogadta. Nehéz volna akárcsak érzékeltetni is, milyen változatos és gazdag műsort mutattak be, versektől, népdalösszeállításokon át színes táncokig, vagy a tréfás jelenetig, amely az idős emberek életigenléséről szólt.

Az idősek fogékonyak a szép dolgok iránt – mondta a szolnokiak sikereinek kovácsa, Fazekas Rozika, aranykoszorús népdalénekess ha fáradtak is, örülnek, mert érzik munkájuk eredményét, mint itt, a vendégszerető Nyíregyházán.

Nagyon szép műsor volt! Különösen a népdalcsokrokat szeretem hallgatni is – mondta Szabó Attila, a hajdúnánási egyesület szólóénekese, – mi katonadalokat énekeltünk, amit Sebestyén Miklós tanár úr állított össze, ő tanítja be és hegedűjével vezeti (középső kép).

A műsor végén a szolnokiak fergeteges cigánytánccal búcsúztak, s mindenkit meghívtak a jövő évi találkozóra, amelyet ők fognak megrendezni.(Megjelent a Nyugdíjasélet 2008. októberi számában)

Határmenti találkozó

 

Árilis 19-én és 20-án szövetségünk határmenti találkozót tartott Nyíregyházán, amelyen 15 kárpátaljai vendég és 15 megyei képviselő tartott tapasztalatcserét, majd Budapestre utaztak
Ajándékkészítési tanfolyam

Az EZÜSTPROG-05 . pályázat keretén belül 16 egyesület részvételével tartalmas, érdekes kézműves tanfolyam indult.

Megyei kultúrális bemutató

KÉP

Május 11-én nagyszabású kultúrális bemutató volt Nyírbátorban, ahol 36 egyesület lépett fel különböző műfajokban (énekkar, tánc, szavalat, stb.)
Fórum

KÉP

Elnökök fóruma tanácskozott máj. 18-án Ibrányban. Vendéglátónk az Ibrányi Nyugdíjas Egyesület és Ibrány város önkormányzata volt.


Vissza a főoldalra

Nyugdíjasélet
A szépkorúak kedvelt folyóirata, mely havonta jelenik meg. Tele hírekkel érdekességekkel.

Főszerkesztő: Erdélyi Tamás
Előfizethető a Szövetség irodájában (1400 Ft éves előfizetői díj) - (A lap indulása: 1995. december)


Generációnk
A nyugdíjasok országos érdekvédelmi folyóirata


Linkajánló
. . .